אצבעות בטטה פיקנטיות בציפוי פריך

אסתי חדד Comments Off on אצבעות בטטה פיקנטיות בציפוי פריך
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

המתכון הזוכה במקום השלישי במשימת הבריאות.

מאת: זילי אמסלם

את המתכון הזה המצאתי במיוחד לתחרות, הבטטות בהשראת יעל. הקושי העיקרי שלי היה למדוד כמויות ולא לשפוך סתם… ולהציל את המנה מהילדים עד שתצא תמונה ראויה!

מצרכים:
לעיסה:
3 כוסות בטטות מבושלות מסוננות ומעוכות (בערך 4 בינוניות)
1 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפיה
1 גבינה
1קוטג'
50 גר' חמאה
3כפות אבקת מרק בצל
כף מרק עוף
פלפל שחור גרוס
ביצה
לבלילה: ביצה כוס מים ו4\3 כוס קמח
פרורי לחם לציפוי

הוראות הכנה:
מערבבים טוב את כל חומרי העיסה
פורסים נייר אפיה על תבנית גדולה (כדי שלא תברח, אפשר להרטיב קצת את התבנית)
שוטחים את העיסה על התבנית (זה אמור לצאת דק) ואופים בחום בינוני עד שה"פשטידה" מזהיבה ונהיית מוצקה.
מוצאים מהתנור ומ ק ר ר ים!!! (גם חסרות סבלנות כמוני!!!)
הפשטידה חייבת! להיות קרה כשפורסים אותה לאצבעות ברוחב 2 סנטימטר.
טובלים את האצבעות בבלילה, אח"כ בפרורי הלחם ומכאן 2 אפשרויות:
1) לטגן טיגון קצרצר (העיסה כבר אפויה)
2) לסדר בתבנית , לרסס בשמן קנולה ולאפות (להפוך צד כמובן)
*אפשר להוסיף לעיסה טבעות בצל ירוק. (נראה לי שיצא טוב, לא היה להשיג באזורנו)
*אפשר לצ'פר את פרורי הלחם בשומשום וכל מיני.
להגיש עם סלט עלים וגבינה שום שמיר לטבילה ונשנוש.

הסיבה שבחרתי במתכון הזה:
הממ…כי יש בו את המרכיבים לתחרות. וסתם ככה, אנחנו הפסקנו להשתמש בשרותי המחבת, (משתדלים) התנור עושה עבודה יפה!



0 תגובות